מאחורי הקלעים של עולם ההלוואות : מה שהבנקים לא מספרים לך
נכון לימים אלו,הצורך בהלוואה נפסך חלק בלתי נפרד מחיינו.לצורך:רכישת דירה, לימודים אקדמיים, או סתם בשביל להרים את הראש מעל המים, הלוואות הפכו לפיתרון שכולנו משתמשים בו .אבל אם כמה שזב נגיש וטוב יש פרטים ומלכודות שרובינו לא מודעים להם עד שמגיעעים לנקודות שאין מהם חזרה.
צעירים בגילאי 20 עד 40
נמצאים בשלב קריטי מאוד בהם הם בונים את העתיד הכלכלי והפיננסי בחיים שלהם, ולשם כך הם בדרך כלל מוצאים את עצמם רודפים אחרי ההלוואות במטרה לאפשר להם להגיע לחלום בים אם זה לרכישת דירה השקעות קניית רכב לימודים אקדמיים וכו.
לכן, חשוב להיות עיריינים וחדים ולדעת את הפרטים הקטנים שנמצאים בחוזי ההלוואות.
במאמר זה, נעסוק במידע שכלל גופי המימון לפעמים יעדיפו לשמור לעצמם, נלמד את המונחים הבסיסיים שכל לווה חייב לדעת, ונבין את ההבדלים בין כלל סוגי ההלוואות והכי חשוב ,נלמד כיצד לנהל באופן חכם את תהליך קבלת ההלוואה והחזרתה.
נתחיל בכמה מונחים בסיסיים:
ריבית: הריבית היא העלות הנוספת שהלווה משלם על הכסף שהוא לוקח בהלוואה. היא מחושבת כאחוז מסוים מהסכום וניתנת לתשלום בתקופות קבועות לאורך זמן. ריביות עשויות להיות קבועות או משתנות, והבחירה ביניהן יכולה להשפיע משמעותית על סכום ההחזר החודשי מידי חודש.
תקופת החזר: תכלס, זה הזמן שנקבע להחזרת ההלוואה. תקופת ההחזר עשויה להשפיע על גובה התשלום החודשי ועל כלל הריבית שתשלם לאורך זמן. לרוב, כאשר תקופת ההחזר תהיה ארוכה יותר, כך התשלום החודשי יהיה נמוך יותר אבל סך הריבית שמשולמת גבוה יותר.
עמלות: לעיתים הבנקים גובים עמלות נוספות בשביל לקבל הלוואות, כגון- עמלות עיבוד, עמלות מוקדמות לסגירת ההלוואה, ועוד. חשוב והכרחי לחפור עד שמבינים אילו עמלות עלולות להתווסף לעלות הסופית של ההלוואה.
ניקוד אשראי: היסטוריית האשראי וניקוד האשראי הנוכחי של הלווה עשויות בדרך ישירה להשפיע מאוד על התנאים שתקבל להלוואה. ניקוד גבוה יותר ככל הנראה יקבל ריביות נמוכות יותר ותנאים טובים יותר, מנגד ניקוד נמוך יכול להוביל לתנאים פחות טובים בריביות ובסכום
אז איך בוחרים את ההלוואה הנכונה?
בשביל זה נצטרך לשאול את עצמינו מה המטרות הפיננסיות שלנו, מה יכולת ההחזר שלנו ,ובאיזה תנאים נהיה מוכנים לקחת את ההלוואה.
אנו כאן בטיק טק פתרונות פיננסים מתמחים בהתאמת סוג ההלוואה ללקוח, מבין המוצרים שלנו:
- הלוואה לכל מטרה
- הלוואה כנגד נכס
- הלוואה כנגד קרן פנסיה
- איחוד הלוואות
- מיחזור משכנתא
- משכנתא הפוכה
- ועוד..